OKULUMUZUN TARİHÇESİ

02.06.2015 2562

Bayadı Köyü'nde eğitim öğretim faaliyetleri 1927-1928 yıllarında geçici bir binada başlamıştır.1942 yılında köylüler tarafından yapılan dört derslikli ilkokulda eğitim ve öğretime devam edilmiştir.

Bayadı Ortaokulu köy sakinlerinden Mustafa Göç'e ait binanın kiralanmasıyla 1974-1975 öğretim yılında hizmete açılmıştır.Bayadı Köyü sakinleri 1970 yılında Bayadı Köyü Kuşgediği Ortaokulu Yaptırma Derneği kurarak bugünkü İlköğretim Okulumuzun temelini atmışlardır.Bayadı İlköğretim Okulu'nun temelinin atılmasında aynı köyden olan ve Ordu Belediye Başkanlığı'nı yapan VEYSEL AKGÜN'ün  Y.S.E. müdürü MEHMET KOÇAK'ın,köy muhtarı MUSTAFA  KANDEMİR'in  Bayadı Köyü İlkokulu Müdürü NEVZAT KANDEMİR'in,SALİH KOÇAK,MEHMET AKTAŞ'ın ayrıca okul yaptırma derneği üyeleri MUSTAFA ÖZDEMİR'in TAHSİN KURUL'un  DURMUŞ YILDIRIM'ın Köy İmamı HAMİT KOÇAK'ın büyük emekleri geçmiştir.

Fakat binanın temellerinin atılmasına rağmen bina yapımında 1986 yılına kadar hiçbir faaliyet görülmemiştir.1986 yılında Köy Muhtarı EMİN KANDEMİR ,Belediye encümen azalığı yapan SEFER KOÇAK ve köylülerin gayretleri ile programa alınan,1987 birim fiyatları ile birlikte 460.000.000 Lira keşif bedeli yapılan Bayadı İlköğretim Okulu,Bayadı Ortaokulu ile birleşerek Valiliğimizin 03.10.1990 tarih ve 22939 yazısı gereğince ve Bakanlığımızın 248/52 sayılı yazısı ve 12 Ekim 1990 tarih ve sayılı olurları ile 08.10.1990 tarihinde zamanın Ordu Valisi UTKU ACUN ,Milli Eğitim Müdürü METİN SARAÇOĞLU ve diğer daire müdürleri ve vatandaşların hazır bulunduğu bir törenle hizmete açılmıştır. Aynı yıl Bayadı ilkokulu ve Ortaokulu birleşerek Bayadı İlköğretim Okulu adını almıştır.

1994 yılında okulumuz bünyesinde anasınıfı açılmasına karar verilmiştir.

Okulumuza 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı-Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile 15+1 kapasiteli Bilgisayar Teknolojisi sınıfı kurulmuştur.Daha sonra 2018 yılında Eski mezunumuz Bilgisayar Mühendisi Okan ÖZDEMİR´den bilgisayarlarımız yenilendi.

Bayadı İlköğretim Okulu Haziran 2012'den itibaren Bayadı İlkokulu ve Bayadı Ortaokulu olmak üzere iki ayrı kurum haline dönüşmüş olup, aynı binada hizmet vermeye devam etmektedir.

2016 yılında Altınordu Belediyesi tarafından okulumuzun bahçe duvarı ve bahçenin asfaltla kaplanması işlemleri yapılmıştır.

Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.